Noodkreet Oproep na diefstal Almelo: Het as van mijn overleden opa meegenomen na inbraak, verzoek om terug te sturen

Vorige week zondagmiddag 27 oktober jl is bij een woning inbraak aan de Rohofstraat te Almelo de hele bovenverdieping overhoop gehaald en alle waardevolle sieraden en munten gestolen. Hierbij zaten oa een aantal sieraden met emotionele waarde én een tabaksdoosje met het as van mijn opa!

Geachte lezers,

Dit is een van mijn laatste redmiddelen op een klein sprankje hoop! Hierbij mijn verhaal;

Vorige week zondag middag is ons leven op de kop gezet nadat mijn ouders thuiskwamen van een kort middagje weg met mijn neefje. Ze troffen de bovenverdieping van hun woning in een complete chaos aan en bij een snel blik kwamen we er achter dat alle waardevolle sieraden en munten weggenomen waren. Hetgeen wat ons extreem raakt is dat aan een aantal sieraden een emotionele lading zit. Deze zijn door mijn opa en oma, die wij helaas niet meer bij ons mogen hebben, gedragen.
Mijn oma is voor 20 jaar geleden, na wat een simpele operatie zou zijn, nooit meer uit de narcose gekomen en op 63 jarige leeftijd overleden. Mijn opa heeft 4 jaar geleden, na een hele zware strijd tegen kanker, de strijd moeten opgeven. Dit was voor mijn moeder (en ons) ontzettend moeilijk. Mijn moeder heeft nadien, van de beide trouwringen van mijn oma en opa, 1 ring laten maken ter nagedachtenis aan hen en 1 gouden ring met as van mijn opa laten maken. Het gouden horloge die mijn opa altijd droeg, heeft mijn opa, vlak voor het overlijden aan mijn vader gegeven. Op die bewuste zondag middag, had mijn moeder deze ringen niet om en mijn vader had het horloge niet om. Deze zijn dus meegenomen.
Na een dag hebben wij alle moed bij elkaar geraapt om een begin te maken om alle rotzooi weer op te ruimen, wat emotioneel ontzettend moeilijk is. Nu is voor ons, buiten bovenstaand verhaal, het meest moeilijke en onbegrijpelijke dat er een koperkleurig tabaksdoosje, met hierin het zakje met het AS van mijn opa ook is meegenomen. Wat eigenlijk ondenkbaar kan zijn, want ze hebben namelijk alle doosjes/ kistjes die ze hebben gevonden geopend en de sieraden/ horloges eruit gehaald, maar dit doosje hebben ze met as en al meegenomen. Ik kan op papier niet uitleggen wat er dan door je heengaat. Dat je je moeder door de rotzooi ziet graaien, op zoek naar dat zakje as. Je bent verdrietig, woest, radeloos, verslagen!
Voor de inbrekers is dat zakje met as niets, maar voor ons…… het is een stuk van ons hart! Mijn moeder is nu dat laatste beetje wat ze van mijn opa en oma had kwijt! Zelfs het laatste “echte” van mijn opa. Ze is intens verdrietig.

Ik ben blij dat mijn ouders niet thuis waren en hen lichamelijk niets is overkomen, en dat het hondje van mijn ouders, na een paar dagen van slag, weer gezond is, maar de klap die ze er nu geestelijk aan overhouden… Dat doet ontzettend pijn en kan mij/ ons niet loslaten. Wij staan er mee op en gaan er mee naar bed.

Ik hoop dan ook, bij het lezen van dit verhaal, dat diegene die het heeft weggenomen, toch een heel klein beetje een hart heeft, en dat ze het zakje met as van mijn opa alsjeblieft weer terug willen sturen (naar jullie redactie). Hoe erg we het ook vinden dat de sieraden en munten allemaal weg zijn, maar dat zakje as is voor ons, ons stukje hart.

(bron: De weekkrant)

Tips, foto’s of videobeelden? Mail ons: info@112Oldenzaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *