Nix met de Boeskool: controle naleving Drank- en Horecawet

Oldenzaal – De Boeskool is een feest voor jong en oud in Oldenzaal, de Glimlach van Twente. Gezelligheid op de terrassen en bijvoorbeeld op zaterdag bij Boeskool @The Beach. En daarbij hoort een biertje of ander alcoholisch drankje. Of toch niet? Voor iedereen onder de 18 jaar geldt: niet roken en geen alcohol.

Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben. Behalve dat jongeren zelf een behoorlijk boete kunnen krijgen, kan ook de organisatie een hoge boete krijgen wanneer alcohol wordt verkocht aan iemand die jonger is dan 18 jaar. Ook tijdens de Boeskool worden er reguliere controles gehouden in het kader van de naleving van de Drank- en Horecawet.

Ga in gesprek
Veel ouders vragen zich af hoe zij bij hun kinderen van 16-17 jaar het alcoholgebruik kunnen beïnvloeden. Het is bekend dat alcoholgebruik schadelijk is voor de gezondheid. Bovendien speelt alcoholgebruik in veel gevallen een rol bij vechtpartijen en vernielingen. Zoals gezegd loopt uw kind het risico op een boete. Ga over de regels met uw kind in gesprek en bespreek samen welke regels u stelt.

Nix onder de 18
Dus ook bij de Boeskool geldt: geen alcohol als je nog geen 18 jaar bent. De organisatie van de Boeskool speelt hier op in door op vrijdag en zaterdag voor deze jongeren het ‘0% Alcohol – 100% Feest’ op het Bisschopplein te organiseren. Hier wordt geen alcohol geschonken.

Alle ouders weten van NIX en NIX is de afspraak. De Boeskool wordt nog mooier als feestvierders samen verantwoordelijkheid nemen voor verantwoord alcoholgebruik. Zo zorgen we samen voor een prachtig zomerfeest! Meer informatie: www.loes.nl of www.nix18.nl

(bron: Gemeente Oldenzaal)