Meerdere pogingen tot inbraak woningen Oldenzaal; politie zoekt getuigen

Oldenzaal – Op Oudjaarsdag werd er omstreeks 18:00 uur geprobeerd in te breken in woningen aan de Anjerstraat en de Violenstraat.

De politie is opzoek naar de dader(s) en zoek getuigen. Dus heb je iets opvallends, vreemds of verdachts gezien of gehoord, laat het dan weten via 0900-8844 of via Een pb via Facebook van politie Oldenzaal.

Daarnaast zou het zo kunnen zijn dat er meer (pogingen tot) inbraken zijn geweest in dezelfde wijk, die nog niet ontdekt of gemeld zijn. Is dat bij jou? Dan hoort de politie dat graag.

Tips:

1. Bel altijd 112 bij een verdachte situatie. U kent uw eigen buurt het beste, dus als u het niet vertrouwt, is dat niet voor niets.
2. Laat als het donker is en u niet thuis bent een lamp aan. Dan lijkt het alsof er iemand aanwezig is. Stel hiervoor bijvoorbeeld een automatische lichtschakelaar in.
3. Sluit ramen en deuren goed af, ook als u maar even weg bent. Draai de deur ook altijd op slot.
4. Heeft u een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin
5. Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.
6. Heeft u struiken rondom het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
7. Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
8. Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
9. Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.
10. Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).

(Bron: politie)