Meerdere bekeuringen voor fout parkeren centrum Oldenzaal

Oldenzaal – Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) van de Gemeente Oldenzaal hebben vandaag meerdere bekeuringen uitgedeeld voor het fout parkeren in het centrum van Oldenzaal. Automobilisten hadden hun voertuig, volgens de opsporingsambtenaar op de stoep geparkeerd.

Volgens enkele automobilisten is de situatie op de parkeerplaats van winkelcentrum Vijfhoek aan de Vestingstraat door de werkzaamheden niet duidelijk en lijkt de stoep onderdeel te zijn van de parkeerplaats.

Meerdere automobilisten hebben te kennen gegeven dat ze bezwaar gaan maken tegen de boete. Een automobilist, welke de welbekende witte bon onder zijn ruitenwisser aantrof geeft aan dat hij zelfs in beroep wil gaan bij de rechter.

“Deze situatie hier is door de werkzaamheden zo onoverzichtelijk dat er door de gemeente borden geplaatst hadden moeten worden. Een verhoging betekend niet automatisch dat dit stuk een voetpad is. Het voetpad is trouwens door de aanwezige bouwmaterialen helemaal niet bereikbaar voor voetgangers.

Ik was al 20 minuten op zoek naar een parkeerplaats om boodschappen te doen. Het hele centrum stond, waarschijnlijk door de nieuwe avondlockdown, helemaal vast met auto’s. Op een gegeven moment zag ik een automobilist uit een “parkeervak” wegrijden en greep mijn kans. Een hele dure bleek later. Ik ga zeker bezwaar maken en hoop dat de andere automobilisten dit ook gaan doen.”

Het boetebedrag voor het stilstaan op het trottoir, voetpad, fietspad, fiets/bromfietspad of het ruiterpad (niet de rijbaan gebruiken) bedraagt €100,- plus €9,- administratiekosten.