UPDATE (tekst): Man zwaargewond bij eenzijdig ongeval in Denekamp

Denekamp – Zondagavond zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een eenzijdig ongeval op de Rammelbeekweg in Denekamp.

Ter plaatste bleek er een eenzijdig ongeval plaats te hebben gevonden; Een automobilist is de macht over het stuur verloren en zijdelings tegen een boom tot stilstand gekomen. Buurtbewoners die een enorme klap hoorden zijn polshoogte gaan nemen en hebben de hulpdiensten gealarmeerd.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen troffen ze een zwaar beschadigde auto aan, waar nog een persoon in zat. Een buurtbewoonster verleende, volgens de brandweer, op zeer rustige en correcte wijze eerste hulp. In overleg met de toegesnelde Duitse ambulance heeft de brandweer het slachtoffer uit de auto gehaald.

Een traumahelikopter werd gecanceld vanwege de dichte mist. Twee Nederlandse ambulances en één Duitse kwamen ter plaatse; de automobilist, de enige inzittende, is zwaargewond met de Duitse ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft onderzoekt gedaan naar de oorzaak en toedracht van het ongeval.

De zwaar beschadigde auto is door een berger geborgen.

(foto: Dennis Nengerman | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!