Man verstopt zich in balkonkast om straf te ontlopen; politie pakt gezochte Hagenaar op wegens inbraak in Oldenzaals bedrijfspand

Den Haag – Agenten van het EVA-team hielden maandag 27 november rond 08.15 uur in de Koppelstokstraat in Den Haag een 32-jarige man uit Die plaats aan. De man moet nog een gevangenisstraf van 90 dagen uitzitten.

Agenten hadden informatie dat de man in een woning aan de Koppelstokstraat verbleef. Toen zij poolshoogte namen bij de woning bleek de Hagenaar niet in de woning te zijn. De aanwezige bewoner gaf aan niet te weten waar de man was. Na een kleine speurtocht werd de 32-jarige aangetroffen in een kast op het balkon.

De man is overgebracht naar het politiebureau. Hij werd in 2016 veroordeeld in verband met het plegen van een diefstal in vereniging uit een bedrijfspand in Oldenzaal. Hij moet alsnog zijn straf van 90 dagen uitzitten.

EVA-team

Het EVA-Team (voluit ‘Executie Vonnissen Afgestraften’) houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken.

Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team. Vanuit de Eenheid Den Haag worden agenten voor een jaar gedetacheerd bij het EVA-team, vanuit de opsporing en surveillancedienst.