Man uit Malta aangehouden na vondst dreigbrief in internationale trein tussen Amsterdam en Duitsland

Borne/Oldenzaal – Op zaterdag 30 december is in Borne een 45-jarige man uit Malta aangehouden na een valse bom melding in de internationale trein tussen Amsterdam en Duitsland op donderdag 28 december jl. De man is in verzekering gesteld.

Op 28 december aan het einde van de ochtend ontving de politie een melding dat iemand op het NS-station in Amsterdam een dreigbrief had gevonden. Uit de brief kon volgens de melder worden afgeleid dat er sprake was van een bom in de internationale trein die vanuit Amsterdam onderweg was naar Duitsland.

De politie nam het zekere voor het onzekere en heeft bij Oldenzaal de betreffende trein stilgezet en ontruimd. Bij onderzoek in de trein werd uiteindelijk niets aangetroffen.

Er werd een rechercheonderzoek ingesteld en dat leidde naar degene die de melding van de dreigbrief had gedaan. Het bleek de man uit Malta te zijn die in het kader van een vakantie door Nederland reisde.

Uit onderzoek bleek uiteindelijk dat er geen sprake was geweest van een dreigbrief en dat hij het verhaal had verzonnen. De man meldde zichzelf zaterdagochtend bij het cellencomplex van de politie in Borne. Daar is hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

(foto: Dennis Nengerman | News United)