Inbreker deed zich voor als politie, 86-jarige Oldenzaler beroofd

Oldenzaal – De politie is op zoek naar getuigen van een woninginbraak op zaterdag 12 juli aan de Jacob Catsstraat in Oldenzaal.

Zaterdagmorgen 12 juli omstreeks 05.30 uur werd telefonisch gebeld met een 86-jarige bewoner. Er zou zijn ingebroken in zijn woning en de politie zou onderweg zijn. De onbekende man vertelde dat hij van de politie was en voor onderzoek had hij enkele (waardevolle) spullen nodig en de autosleutels. Toen de bewoner de woonkamer binnen stapte, liep er een man via de achter deur de woning binnen, waarna de bejaarde bewoner, in goed vertrouwen, de spullen gaf. De onbekende man ging er hierna vandoor.

Enkele uren later vertrouwde de bewoner het toch niet en nam contact op met de politie, waarna bleek dat hij slachtoffer is geworden van een laffe inbraak. De dader is er vandoor gegaan met de auto van de bewoner. Een zwarte Ford Fiesta met het kenteken 89-XL-GK.

De dader in de woning had het volgende signalement:
• Normaal postuur, ongeveer 170 cm groot
• Droeg een grijs trainingspak met zwarte strepen en een capuchon over het hoofd

Getuigenoproep

Wellicht zijn er mensen die het iets verdachts hebben gezien op de Jacob Catsstraat of in de omgeving of weten waar de gestolen auto nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De politie raadt mensen aan om alert te zijn op dit soort praktijken. Een aantal vuistregels om dit te voorkomen:
• Wees altijd gezond wantrouwend. Want: waarom komen ze juist bij u?
• Laat nooit iemand binnen, ook niet in de hal. Regen of geen regen. Sluit de deur, als u even wat op wilt halen.
• Meteropnemers, politieagenten, collectanten of reparateurs hebben altijd een legitimatie bij zich. Vraag er gerust naar. Maar let op: dit geeft geen 100% garantie want er zijn mooie vervalsingen in omloop.
• Bel, als u het niet vertrouwd, het bedrijf of de instelling waarvoor degene aan de deur zich uitgeeft om te informeren of men de persoon aan de deur kent en om te controleren of het verhaal klopt.

Een gouden regel bij onbekenden aan uw deur: als u alleen thuis bent, laat dan geen onbekende binnen!
Als u het nog steeds niet helemaal vertrouwt, bel dan de politie via het algemene nummer 0900-8844, en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen en desgewenst wordt er een politieagent naar u gestuurd voor controle.

(bron: politie)