Illegale prostitutie in Twente

Hengelo, Almelo, Wierden – De zeden- en vreemdelingenpolitie van politie Oost Nederland, district Twente, heeft de afgelopen weken op vier adressen in Twente illegale prostitutie geconstateerd.

Controles
Op 12 september werden, in het kader van een landelijke escortactie, in een hotel in Hengelo en in een woning in Almelo illegaal werkende prostituees aangetroffen. Eenzelfde feit werd op 18 september in een woning in Wierden geconstateerd. De laatste controle vond plaats op 9 oktober. Hier werd een woning in Hengelo gecontroleerd.
Geen vergunningen

Bij de controles werden prostituees aangetroffen uit Litouwen, Bulgarije, Polen en Nederland. De prostituees wierven hun klanten via het internet. De vrouwen boden hun seksuele diensten aan zonder in het bezit te zijn van de benodigde prostitutievergunningen.

De politie stelt een nader onderzoek in. Er is geen verband aangetoond tussen de diverse adressen.
Toezicht

Sinds de opheffing van het bordeelverbod in het jaar 2000 is het verboden in Nederland een prostitutiebedrijf te runnen zonder de vereiste vergunning voor een seksinrichting. Dit om het toezicht op de prostitutie te verbeteren. Dit toezicht moet ondermeer leiden tot het signaleren en bestrijden van mensenhandel, tot het weren van minderjarigen in de prostitutie, het weren van illegale werknemers en het toezicht houden op de werkomstandigheden.

(bron: politie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *