Openbaar Ministerie; Hogere straffen rond Oud en Nieuw

Twente – Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd hard op te treden tegen feestverstoorders. Niet alleen krijgen aangehouden verdachten meteen hun straf te horen, maar die straffen liggen rond Oud en Nieuw ook nog eens 75 procent hoger dan anders.

En agressie of geweld tegen hulpverleners is rond Oud en Nieuw al helemaal uit den boze. De toch al niet misselijke straffen die daar normaal voor gelden, worden tijdens Oud en Nieuw verdubbeld. Mensen die hulpverleners belagen kunnen er sowieso op rekenen dat het OM een gevangenisstraf zal eisen. Ook kan huisarrest voor de volgende jaarwisseling opgelegd worden.

Straffen illegaal vuurwerk
Iedereen die illegaal (zwaar) vuurwerk importeert, verhandelt, maakt en afsteekt komt er ook niet vanaf met een lichte straf. Het OM kan zelfs gevangenisstraf eisen, omdat dit nieuwe vuurwerk zo extreem gevaarlijk is en veel schade kan toebrengen. Eventuele schade wordt trouwens zo snel mogelijk op de dader verhaald.

Illegaal, maar minder zwaar knalvuurwerk in huis? Check voor het afsteken of aanschaffen toch maar eerst even de boetelijst van het Openbaar Ministerie.

(bron: politie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *