Hoe speelt ICT een rol in de gezondheidszorg?

Hoe speelt ICT een rol in de gezondheidszorg?
We hebben veel van onze technologische dingen te danken aan de ICT, dit staat voor Informatie- en Communicatietechnologie. Ze helpen ons bij alledaagse bezigheden, zo ook in de gezondheidszorg. Maar wat wordt er dan precies gedaan met ICT binnen de gezondheidszorg? Hieronder bespreken we de rol van ICT binnen de gezondheidszorg.

Patiëntendossiers
Ten eerste wordt er gebruik gemaakt van patiëntendossiers, vroeger werden die nog allemaal op papier gemaakt, maar sinds de laatste staat wordt er steeds meer meerwaarde gezien in deze dossiers die digitaal beschikbaar zijn. Deze digitale patiëntendossiers worden ook wel EPD’s genoemd. Door alles digitaal te hebben is gebleken dat er veel minder menselijke fouten worden gemaakt en is alles gemakkelijker bij te houden, in de zorg waarbij tijd cruciaal is, scheelt het dat hierin tijd kan worden bespaard.

Online afspraken
Sommige mensen hebben last van iets in hun mobiliteit, voor deze mensen is het niet altijd handig om naar een ziekenhuis of huisartsenpraktijk te komen, omdat ze dan vaak weer vervoer moeten regelen. Maar tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen uit de gezondheidszorg de mogelijkheid bieden om afspraken online te doen, dit kan natuurlijk niet voor alles, zoals afspraken waarbij fysieke onderzoeken nodig zijn, maar voor de keren dat het kan komt het wel erg goed uit. Mocht je dit goed willen laten instellen, neem dan eens contact op met CT-Groep.

Chirurgie
Ook zijn ze meer aan het ontwikkelen op het gebied van robots die gebruikt kunnen worden tijdens operaties. Deze robots kunnen dan ook op afstand bediend worden door een professional. Deze robots zijn vaak preciezer als onze mensen handen, wat er voor kan zorgen dat sommige reparaties makkelijker uit te voeren gaan zijn. Hierdoor wordt de overlevingskans van mensen ook weer verhoogd, zoals je ziet heeft de ICT dus een grote rol in de gezondheidszorg.

Overal om ons heen krijgen we te maken met de zogeheten ICT, oftewel Informatie- en Communicatietechnologie. De ICT wordt toegepast op de online patiëntendossiers, die ook wel EPD’s worden genoemd. Dit zorgt voor minder menselijke fouten en het scheelt een hoop tijd. Ook worden er steeds meer afspraken van het ziekenhuis of de huisarts bijvoorbeeld digitaal gedaan, dit is voor mensen die een slechte mobiliteit hebben heel erg handig. Als laatste zie je de ICT ook nog terug in de chirurgie, ze zijn namelijk bezig om robots te maken die makkelijker operaties kunnen uitvoeren.

Dit artikel is een advertorial en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.