“Hennepkwekerij” op Ganzenmarkt Oldenzaal

Op zolders, in kelders, in schuren of tuinhuisjes, in bedrijfspanden of op boerderijen: hennepteelt komt overal voor. In Twente ontdekt de politie elk jaar ruim tweehonderd hennepkwekerijen. Benieuwd naar hoe zo’n kwekerij eruit ziet? Op de Ganzenmarkt in Oldenzaal kunt u maandag 9 maart vanaf 12.00 uur een nagemaakte hennepkwekerij bezoeken.

Een kwekerij lijkt misschien onschuldig, maar is het niet. Henneptelers veroorzaken geregeld overlast in woningen en er kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan door het onverantwoord en onveilig aftappen van elektriciteit.

Bewustwordingscampagne
De gemeenten en woningcorporaties in Noordoost Twente, Enexis Netbeheer, Coteq en politie hebben een online campagne opgezet om de inwoners van Noordoost Twente bewust te maken welke gevaren en risico’s kleven aan de illegale hennepteelt. Hierdoor nemen zij wellicht sneller de stap om een melding te doen bij een ‘niet pluis’ gevoel.

Nagemaakte hennepkwekerij
Op de Ganzenmarkt in Oldenzaal staat maandag 9 maart vanaf 12.00 uur een zeecontainer waarin een hennepkwekerij is nagemaakt. De container vormt het startsein voor de bewustwordingscampagne Help misdaad de wijk uit. In de hennepcontainer is te zien wat politie aantreft als zij binnenvallen bij een illegale kwekerij. Bezoekers krijgen onder andere informatie over de manier waarop mensen verleid worden zich in te laten met de hennepwereld.

Ruikt u onraad? Meld het!
Hebt u het vermoeden dat in uw buurt hennep wordt gekweekt? Meld dit dan bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 – 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

(bron: Gemeente Oldenzaal)
(archieffoto’s: Dennis Nengerman | News United)