Grote verkeerscontrole op de A1 bij Oldenzaal tegen mobiel banditisme

Oldenzaal/Borne/Hengelo – De politie heeft vrijdag samen met de Koninklijke Marechaussee en de Douane een grote verkeerscontrole gehouden op de A1. Doel van de controle was het tegen gaan van mobiel banditisme.

Op de A1 stonden op meerdere locaties ANPR-camera’s om kentekens te scannen. Voertuigen werden bij een signalering van de weg gehaald door motorrijders of (on)opvallende voertuigen. Tijdens de controle werd er voornamelijk gekeken wie of wat er het land binnen kwam. Ook werd er bijvoorbeeld gekeken hoeveel contant geld er voorhanden was. Bij de controle werd onder meer gebruikt gemaakt van een geldhond en een drugshond.

Bij de controle was ook het politieteam Transport en Milieu Controle (TMC) aanwezig voor de controle van zware voertuigen langs snelwegen. Meerdere ladingen van vrachtwagens en bakwagens werden gecontroleerd. Zo controleerde de politie onder andere een vrachtwagen die geladen was met een twintigtal pallets lachgas.

De politie maakt de resultaten van de controle later bekend. De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, brandstofdiefstal en autodiefstal en -inbraak.

(foto: 112Twente | News United)