Dossier: Grote brand bij restaurant Pan in De Lutte

Oldenzaal, 11-06-2012 – Vanmorgen heeft een zeer grote brand gewoed in restaurant Pan aan de Bentheimerstraat in De Lutte. Het restaurant is door de brand geheel verloren gegaan.

De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. Omstreeks 9 uur was de brand onder controle en waren er geen problemen meer met de rook. Het advies om binnen te blijven was vanaf dit tijdstip dan ook niet meer van kracht, indien er geen rook meer zichtbaar was.
Bij de brand is asbest vrijgekomen en deze is alleen in de directe omgeving van het pand neergeslagen. Dit gebied zal worden afgezet en de asbest zal door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd worden. In de omgeving en in de wijk De Essen in Oldenzaal geldt dat er roetdeeltjes zijn neergeslagen. Deze roetdeeltjes kunnen gedeponeerd worden in de vuilnisemmer.

Omstreeks 06.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in restaurant De Pan aan de Bentheimerstraat in De Lutte. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand en werd opgeschaald naar zeer grote brand.
Omdat de brand gepaard ging met forse rookontwikkeling heeft de brandweer omwonenden geadviseerd om uit de rook te blijven. De rook trok richting de wijk De Essen in Oldenzaal. Vanwege de rookoverlast heeft de brandweer de sirenes af laten gaan in onder andere deze wijk. Inwoners werd geadviseerd om binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Het beeld van de hulpdiensten is dat dit advies goed is opgevolgd.

Om 9 uur heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven en was er geen sprake meer van flinke rookontwikkeling. Voor inwoners van de wijk de Essen en De Graven Es geldt dat zij niet meer binnen hoeven te blijven.

Vragen?
Het telefoonnummer voor algemene vragen over de situatie in De Lutte is: (053) 53 77 444 (gemeente Losser)
Voor vragen over roetdeeltjes of asbest kunnen mensen bellen met:
GGD Regio Twente: (0900) 2 777 777

Dit is een gezamenlijk persbericht van de hulpdiensten, gemeente Losser en gemeente Oldenzaal.

(foto’s: 112Oldenzaal.nl)

Tips, foto’s of videobeelden? Mail ons: info@112Oldenzaal.nl