Foto: Politie controleert extra tijdens maisoogst op landbouwvoertuigen

De maïsoogst is weer begonnen en daarom start de politie in Twente wederom met extra controles op landbouwvoertuigen.

Vooral maiskneuzers, hakselaars en silagewagens worden extra gecontroleerd. De controles vinden plaats om gevaarzetting, door het materieel dat gebruikt wordt tijdens de oogst, te voorkomen.

De politie doet een beroep op landbouwers en loonwerkers om extra aandacht te hebben voor de verkeersveiligheid. Naast de technische staat van de betreffende landbouwvoertuigen dienen ze ook schoon en zichtbaar te zijn. Ook moet de lading tijdens transport zo verpakt zijn dat deze er niet af kan vallen en/of waaien.

Wanneer het wegdek wordt vervuild met modder, zand, maïs en regen, dan kan de weg spiegelglad worden. Daarom moet de bestuurder er bij vervuiling voor zorgen dat het wegdek wordt schoongemaakt. En bij locaties waar men vanuit het bouwland de openbare weg oprijdt moet een bord staan waarop staat aangegeven “slip gevaar” of het “modderbord”.

De politie vraagt tijdens de drukke oogstwerkzaamheden om begrip van overige weggebruikers voor de landbouwvoertuigen. Daar staat tegenover dat in het belang van de verkeersveiligheid er niet eerst gewaarschuwd wordt bij overtredingen, maar er wordt direct een proces-verbaal opgemaakt.

De foto’s zijn vandaag gemaakt in Losser, waar extra op toegezien is dat de ladingen goed afgedekt zijn, zodat de lading niet uit het voertuig kan waaien.

(Foto: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!