foto: Hennepkwekerij aangetroffen in woning Oldenzaal, 46-jarige Oldenzaler aangehouden 

Oldenzaal – Naar aanleiding van een onderzoek werd op donderdag 2 juli hennepkwekerij op de Kortenaerstraat in Oldenzaal aangetroffen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar

In de woning bleek de hennepkwekerij net opgeruimd was, maar de gedroogde toppen, met een straatwaarde van meer dan 20.000 euro, lagen nog in de woning. De stroom werd illegaal afgetapt. 

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten vernietigd. De politie heeft de 46-jarige bewoner in de woning aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.
U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(Bron: politie)