Foto 4: Grote controle politie en belastingdienst A1 Oldenzaal

Oldenzaal – De politie en belastingdienst hebben donderdagmiddag en avond een grote controle gehouden aan de A1 bij Oldenzaal.

Aan de controle werken ongeveer 30 tal personen mee en begon om 14:00 uur, om 21:00 uur stopte de controle. De controleplaats was ingericht op het industrieterrein Jufferbeek bij Oldenzaal-Zuid

Bij de controle werd gebruik gemaakt van een ANPR camera. Met een ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. Bij een “hit” werdt het voertuig door politie motoren meegenomen naar de controleplaats voor verder onderzoek. Zowel op de A1 als de toegangswegen naar de A1 heeft de politie controleert.

De resultaten van de controle zijn hieronder te vinden:

Politie:
1 x bezit pepperspray
1 x bezit zakje wiet
1 x verlopen apk
1 x rijden zonder rijbewijs
1 x rijden over puntstuk
1 x taxi met een verlopen vergunning
1 x verlopen rijbewijs
2 x mogelijk niet verzekerd voertuig
2 x waarschuwing versleten banden
1 x niet kunnen tonen van het rijbewijs
1 x rechts inhalen

Belastingdienst:
Beslaglegging op 14 voertuigen. 4 voertuigen zijn direct afgevoerd. Er zijn in totaal 10 contante betalingen gedaan á €14155,-.

(foto: Gijs Huiskes | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!