(foto 3) Kerkklokken Plechelmustoren luidden door storing

Oldenzaal – afgelopen nacht werden inwoners van de binnenstad in hun slaap gestoord door het luiden van de grote klok in de Plechelmustoren.

Afgelopen donderdag is een nieuw besturingssysteem voor de klokken geïnstalleerd. De oude was aan vervanging toe. Het nieuwe systeem is uiteraard zorgvuldig getest voordat het in werking is gesteld. Er was drie nachten – van donderdag tot en met zaterdag -. niets aan de hand. “Op de een of andere manier is het systeem toch van slag geraakt vannacht en hebben de klokken geluid. Erg vervelend uiteraard omdat het midden in de nacht was” aldus wethouder Manouska Molema.

De piketdienst van de gemeente is vervolgens gebeld door een bewoner van de binnenstad. De piketmedewerker kon, met hulp van een basiliekwachter in de meterkast een knop omzetten waardoor het luiden is gestopt. Hierdoor is het licht in de kerk nu ook tijdelijk uit.

De oorzaak is nog onbekend. De beiaardier komt vanavond onderzoeken waar het probleem vandaan komt. “Hopelijk is het eenvoudig te verhelpen. Wij gaan er vanuit dat iedereen in de Oldenzaalse binnenstad vannacht weer rustig kan slapen.”

(Bron: Gemeente Oldenzaal)
(Foto: Stefanie Stevens)