Foto 3: Hennepkwekerij aangetroffen Hunenveldlaan Oldenzaal, 5 personen aangehouden

Oldenzaal – In een woning aan de Hunenveldlaan in Oldenzaal is zaterdag 29 augustus een hennepkwekerij ontdekt.

De politie heeft samen met de netbeheerder de hennepkwekerij ontmanteld. Er werden onder andere warmtelampen uit de woning gehaald.

De politie kon op dit moment niet zeggen hoeveel planten in de woning aanwezig waren. Er zijn 5 personen op heterdaad aangehouden.

Illegaal en strafbaar
Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.
U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.