Foto 3: Biggen en varkens omgekomen bij zeer grote brand in twee varkensstallen in Agelo

Agelo – Op zondagnacht 13 augustus heeft een grote brand gewoed in een veeschuur aan de Oppersveldweg in Agelo, gemeente Dinkelland. Door de brand hebben honderden varkens het niet overleefd. Twee schuren zijn in de as gelegd. Er kwam veel rook vrij dat richting Reutum en Fleringen trok. Eerder sprak de brandweer over 7800 beesten.

Rond kwart voor twaalf werd de brandweer gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Oppersveldweg in Agelo. Bij de melding werd aangegeven dat de vlammen al uit het dak sloegen. De brandweer heeft snel opgeschaald naar zeer grote brand. In de schuur waren honderden biggetjes en varkens aanwezig. De dieren hebben de brand niet overleefd. De twee geschakelde schuren zijn door de brand geheel verwoest.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Ook zijn metingen verricht in de rook waaruit bleek dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De rook trok richting Reutum en sloeg daar neer. Gevonden asresten kan men opvegen en in de container gooien. Omstreeks 02.30 uur is het sein brand meester gegeven.

De oorzaak van de brand is onbekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Ongeveer 50 brandweermensen hebben de brand bestreden. Bij uitgaan van dit bericht verwacht de brandweer nog enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

(foto: 112Oldenzaal.nl)