Foto 2: Drie personen in Oldenzaal aangehouden voor bezit van 5 zakken marihuana

Oldenzaal – Een politieagent reed vandaag over de Eektestraat in Oldenzaal en zag aldaar een Duits voertuig rijden welke hier niet uit de buurt kwam. In het voertuig zaten drie mannen.

De politieagent is het voertuig gaan volgen en merkte op dat het voertuig een onlogische route reed. Hierop heeft hij het voertuig een stopteken gegeven en het voertuig laten stoppen op de Leliestraat in Oldenzaal. Tijdens het gesprek met de bestuurder zag de agent dat de inzittende nerveus waren. Ook vertelde zij een wazig verhaal over hun aanwezigheid hier.

De politieagent heeft om deze reden de uitlevering van verdovende middelen gevorderd waarna de bestuurder enige zakjes wiet uit zijn onderbroek haalde. Ondertussen kwamen er nog een paar politievoertuigen ter plaatse. Zij hebben het voertuig doorzocht en troffen in het voertuig 5 zakken met marihuana aan. Hierop zijn de drie inzittende van het voertuig aangehouden ter zake het overtreden van de Opiumwet.

De verdachten, een 21 jarige man, 20 jarige man en een 19 jarige man uit Duitsland, zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. Het voertuig en de drugs zijn in beslag genomen.

De Duitse politie in de woonplaats van de verdachten zijn ook ingelicht over de aanhouding en mogelijk zal daar ook nog wat uit voortkomen

(bron: politie)
(Foto: Jan van Hoogen | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!