foto 13: Grote brand centrum Oldenzaal; 15 bewoners geëvacueerd, 2 bewoners naar ziekenhuis

Oldenzaal – Vijftien bewoners zijn in de nacht van zondag 20 juli op maandag 21 juli geëvacueerd in verband met een grote brand in een appartementencomplex aan de Ganzenmarkt in Oldenzaal.

De brand brak rond half twee uit op de begane grond. Omdat de brand zich uitbreidde werd meer materieel opgeroepen. De geëvacueerde bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis van Oldenzaal. Twee bewoners zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd. Inmiddels is de brand geblust. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Drie woningen zijn door de brand onbewoonbaar verklaard. Één door brandschade en twee door rookschade. Overige elf woningen hebben geen schade. De bewoners van de elf woningen waar geen schade is, mochten vannacht weer terug naar hun woning.

UPDATE – Persbericht Brandweer Twente:
Drie woningen onbewoonbaar door brand in Oldenzaal
Op maandag 21 juli om 01.34 uur werd Brandweer Twente, kazerne Oldenzaal, opgeroepen voor een brand in een woning aan de Ganzenmarkt 41 in Oldenzaal. Omdat niet bekend was of er nog mensen in de woningen waren, is gelijk opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst van de brandweer bleek er een felle brand te woeden op de begane grond van het appartement. Om de brand goed en snel te kunnen bestrijden, is nog een blusvoertuig gealarmeerd en dus opgeschaald naar grote brand.

Uit voorzorg zijn alle 14 woningen in het appartementencomplex ontruimd. De bewoners van het appartement waar de brand is uitgebroken, zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij hadden teveel rook ingeademd, maar maken het goed en hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten.

Rond 02.30 uur had de brandweer de brand onder controle en kon het sein brandmeester gegeven worden. De brandweer heeft alle appartementen gecontroleerd op schade en aanwezigheid van koolmonoxide. Het appartement waar de brand is ontstaan, heeft veel brandschade en is voorlopig onbewoonbaar. Twee bovengelegen appartementen hebben veel rookschade en deze bewoners kunnen voorlopig ook niet terug. De bewoners van de overige elf appartementen mochten tegen 04.00 uur weer naar hun woning.

De oorzaak van de brand in nog onbekend. De politie gaat hier samen met de brandweer onderzoek naar doen.

Brandweer Twente heeft personeel en materieel van de kazernes in Oldenzaal, Weerselo en De Lutte ingezet bij deze brand.

(bron: Brandweer Twente)
(foto: www.112Oldenzaal.nl)