Fietser bedreigd met vuurwapen; 46-jarige Oldenzaler aangehouden voor vuurwapenbezit

Amsterdam – De politie is op zoek naar de fietser die vrijdagmiddag 8 augustus rond 4 uur in de Rijnstraat in Amsterdam is aangereden door de bestuurder van een Mercedes en vervolgens is bedreigd met een vuurwapen. De twee inzittenden van de Mercedes, 46 en 36 jaar oud, zijn aangehouden.

Na de aanrijding bedreigde één van de inzittenden van de Mercedes de fietser met een vuurwapen. Nadat de auto was weggereden richting de A2, belde de fietser de politie. Aan de hand van het kenteken kon de auto snel worden opgespoord. Deze stond bij een tankstation langs de A2, net buiten Amsterdam. De politie hield de twee inzittenden aan en trof bij de bestuurder uit Oldenzaal (46) een vuurwapen aan in zijn broeksband. Ook in de tas van de bijrijder uit Amsterdam (36) werd een vuurwapen aangetroffen.

Contact met melder
De mannen zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De politie zou graag nog een keer in contact komen met de melder. Zijn telefoon wordt niet beantwoord. Hij kan contact opnemen met de politie in Amsterdam via 0900-8844.

(bron: politie)