Fietsendief in Denekamp mede opgepakt door oplettende burgers

Denekamp – Maandagmiddag tegen 15.30 uur werd er een fiets gestolen vanaf een oprit aan de Parallelweg in Denekamp. Een medewerker van een nabij gelegen bedrijf zag de dief op de fiets wegrijden in de richting van het kanaal en bedacht zich geen moment. Hij sprong samen met een werknemer van een ander bedrijf in de auto en reed achter de fietsendief aan. Ondertussen werd de politie gebeld.

Even verderop zagen de beide mannen dat de fietsendief een maisveld invluchtte. De fiets bleef staan buiten het maisveld en kon aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven. De zoektocht naar de dader heeft de politie met succes aan de diensthond overgelaten. De fietsendief kon aangehouden worden aan de Kanaalweg in Noord-Deurningen. De politie heeft de fietsendief overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

Een buurtonderzoek leverde de politie de informatie op, dat deze zelfde dief eerder die middag ook al had geprobeerd een fiets te stelen. Ook van dit slachtoffer is een verklaring opgenomen.