Eis: werkstraf voor moeder uit Oldenzaal voor mishandelen baby

Oldenzaal/Almelo – Een baby die niet wilde eten en alleen maar huilde. Dat heeft een moeder uit Oldenzaal mogelijk aangezet tot de mishandeling van haar dochtertje in 2009.

“Ik kan de onmacht van mevrouw wel begrijpen, maar verwijt het haar wel.” Dat zei de officier van justitie vanmorgen voor de rechtbank in Almelo. Hij eiste 100 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Volgens de officier van justitie staat vast dat de vrouw haar dochtertje mishandelde die daardoor blauwe plekken opliep. Die werden ontdekt door personeel van een kinderdagverblijf.

De vrouw stond al onder toezicht van jeugdzorg nadat ze in 1999 was veroordeeld voor mishandeling van haar andere dochter. Dat meisje werd uit huis geplaatst, iets dat in 2009 ook meteen gebeurde met het jongste dochtertje.

‘Onschuldig’
Op dit moment mag de vrouw haar dochtertje af en toe zien. Ze is erg verontwaardigd omdat ze zegt onschuldig te zijn. De blauwe plekken zouden mogelijk door het baby’tje zelf zijn veroorzaakt tijdens het spelen met een rammelaar zegt de inmiddels niet meer in Oldenzaal wonende moeder.

Haar voormalige partner werd ook verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling, maar volgens de officier van justitie is daar geen enkel bewijs voor.

Excuses van officier van justitie
Officier van justitie Lousberg maakte wel excuses omdat de zaak jarenlang op de plank lag en pas na bijna 4 jaar voor de rechter stond. Waarom dat zo is, daar had de officier van justitie geen echt antwoord op. “Parkettechnische redenen” aldus Lousberg.

De eis tegen de moeder zou hoger geweest zijn als de zaak eerder voor de rechter was verschenen. “Dit zijn zaken die altijd onderbuikgevoelens geven van narigheid, het gaat hier tenslotte om de meest kwetsbaren in de samenleving.” De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

(bron: RTVOost)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *