Drie personen uit Brabant aangehouden voor poging inbraak bij een bedrijf in Oldenzaal

Oldenzaal – Afgelopen nacht kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken bij een bedrijf op het industrieterrein in Oldenzaal.

Agenten zijn gelijk met meerdere eenheden naar het bedrijf gereden en hebben de omgeving afgezet. Op een gegeven moment zagen ze ook een klein model vrachtwagen rijden. Agenten hebben de bestuurder een stopteken gegeven en gecontroleerd.

Andere agenten speurden de omgeving met voertuigen en te voet af. Ondertussen trof de agent met diensthond twee onbekende mannen aan in de buurt van het betreffende pand alwaar de melding vandaan kwam. Tegelijkertijd werd in het voertuig inbrekerswerktuig aantroffen. Zowel de bestuurder van het vrachtwagentje als de twee mannen zijn aangehouden omdat zij verdacht worden van betrokkenheid bij de poging inbraak.

Alle drie mannen, wonende in de provincie Brabant, zijn ze overgebracht naar het politiecellencomplex in Borne voor nader onderzoek.

Uiteraard wordt, naast het onderzoek naar deze poging inbraak, ook gekeken of de mannen zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan eerder (poging) inbraken.