Donkere Dagen Offensief: Intensievere surveillance door politie

Oldenzaal / Denekamp – In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Tijdens het Donkere Dagen Offensief zet de politie in deze periode, oktober tot maart, extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven.

De extra maatregelen en acties bestaan onder meer uit verscherpt toezicht en intensievere surveillances op bepaalde tijdstippen en risicoplaatsen waar criminelen vaker toeslaan. Maar ook voorlichting aan inwoners van Oldenzaal en Denekamp, via persoonlijk contact of misschien wel een flyer door de bus waarop staat dat u beter het raam boven had kunnen sluiten of treft u een witte schoenafdruk met de tekst “deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn” aan in of om uw woning.

Woninginbraken
Inbrekers slaan vaker hun slag tijdens de donkere dagen. Maakt het ze niet te makkelijk! Zorg voor goede verlichting en goed hang- en sluitwerk. Sommige inbrekers maken gebruik van zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche. Met dit gereedschap trekken ze de cilinder rechtstandig uit het slot. Dit kunt u voorkomen door cilinders te monteren die tegen dit zogenaamde ‘kerntrekken’ bestand zijn. Ook bestaat er beslag dat tegen kerntrekken is beveiligd. Kijk op www.politie.nl voor meer tips om inbraken tegen te gaan.

Verdachte situatie? Bel 1-1-2
Ziet u iemand in de straat die er niet thuishoort en bijvoorbeeld bij huizen naar binnen kijkt of op de uitkijk lijkt te staan? Spreek diegene eens aan met een simpel “hallo” of bel 1-1-2. Criminelen houden niet van een sociale buurt!

Burgernet

Werk samen met gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat snel een verdacht, of vermist persoon wordt opgespoord. Help ook mee en meld u aan.

(bron: politie)