Digitale volgdienst; Een kijkje in de keuken van politie Noordoost Twente

Oldenzaal – De politie van Noordoost Twente had vrijdag een digitale volgdienst georganiseerd. Via Facebook waren de werkzaamheden in Noordoost Twente (Oldenzaal, Losser, Tubbergen en Dinkelland) van 10:00 uur tot 21:00 uur te volgen via Facebook.

Een greep uit de verschillende meldingen en onderwerpen in de volgdienst:

Briefing
De ochtend begon met een briefing. In de briefing worden de bijzonderheden en de aandachtspunten doorgenomen zodat de agenten van de verschillende eenheden met de meest recente informatie hun werk kunnen doen.

Aanrijding zonder letsel
Vrijdagmorgen heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto’s op de Ootmarsumsestraat in Rossum. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Beide voertuigen zijn door een berger afgesleept.

Coronakit
Als agenten naar een melding worden gestuurd, bijvoorbeeld een gezondheidsprobleem, waarbij het slachtoffer corona klachten heeft dan trekken ze hun “coronakit” aan voor bescherming.

Ijking van de dienstvoertuigenVanmorgen zijn alle dienstvoertuigen opnieuw geijkt, dit moet jaarlijks gebeuren.

Een gespecialiseerd bedrijf komt hiervoor langs en zorgt dat snelheidsmeters van de dienstvoertuigen waar nodig gecorrigeerd worden, zodat de voertuigen ook voor snelheidsmetingen ingezet kunnen worden.

Aanrijding in Oldenzaal

In Oldenzaal ontstond op een kruispunt een ongeval tussen twee auto’s. Niemand raakte gewond. Beide voertuigen zijn afgesleept door de berger.

Veilig vissen

Tijdens de surveillance kwamen agenten deze visser tegen. Hij had een lint om zijn tent gespannen, zodat hij veilig kon vissen. Ook had de man de benodigde papieren op orde!

Samenwerking

Een onderdeel van het politiewerk is samen met netwerkpartners ondersteuning te bieden aan mensen die zorg nodig hebben.

Vrouw raakt rijbewijs kwijt na ongeval

Rossum – Aan de Wiekerstraat in Rossum heeft vanavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een graafmachine en een personenauto.

Uit de blaastest, die iedere bestuurder moet doen bij een aanrijding, is gebleken dat de bestuurster van de personenauto te veel gedronken had. Zoveel zelfs dat haar rijbewijs is ingevorderd.

Voor zover bekend is niemand hierbij gewond geraakt.

Samenscholing

Ook vanavond kreeg de politie weer enkele meldingen van “samenscholing”
Sommige mensen blijven de richtlijnen van het RIVM en de noodverordening toch lastig vinden.

(Bron en foto’s: Politie)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!