Campagne burgernet leidt tot 31% meer deelnemers in Losser

Losser – De campagne voor burgernet in Losser heeft zijn vruchten afgeworpen.

Burgemeester Michael Sijbom: “Een veilige leefomgeving is iets waar we met zijn allen aan mee kunnen en moeten werken. Aanmelden bij burgernet is slechts een kleine moeite, maar kan groot resultaat opleveren.” In augustus waren er in Losser 1379 burgernetdeelnemers. In november waren dat er 1807. Dat is een stijging van 31%. Sijbom: “Dat is een mooi resultaat in een korte periode. In de gemeente Losser doet nu bijna 8% van de inwoners tussen de 15 en de 75 jaar mee aan burgernet. Er kunnen dus nog veel meer mensen meedoen.”

Op 6 september 2013 werd het startschot voor de landelijke campagne ‘Meld je aan bij Burgernet’ gegeven. In aansluiting op het startschot voor de landelijke campagne ‘Meld je aan bij Burgernet’ is de burgemeester op 26 september 2013 persoonlijk de straat opgegaan. Hij deelde flyers uit en ging persoonlijke gesprekken aan om mensen aan te sporen deelnemer te worden van Burgernet. Daarnaast heeft de gemeente Losser informatie over Burgernet naar verschillende verenigingen, instellingen en winkelcentra verstuurd om hiervoor aandacht te vragen. De gemeente Losser heeft ten opzichte van de andere 13 Twentse gemeenten op dit moment het hoogste percentage (20,7%) huishoudens dat deelneemt aan Burgernet.

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in hun eigen buurt te vergroten. De politie kan burgernetdeelnemers via een berichtje op hun telefoon vragen om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Bijvoorbeeld na een melding van een diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving of vermissing van een persoon. Wie daarover informatie heeft, kan dat rechtstreeks via een gratis telefoonnummer doorgeven aan de politiemeldkamer. Na afloop ontvangen alle deelnemers uit die buurt bericht over het resultaat van de actie. Aanmelden is eenvoudig en meedoen is gratis: www.burgernet.nl.

(bron: Gemeente Losser)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *