Brandweer Twente start wervingscampagne voor vrijwilligers

Brandweer Twente is een campagne gestart voor het werven van vrijwilligers. De brandweer is voor 17 kazernes op zoek naar nieuwe collega’s, mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse burgers.

Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend, dankbaar maar kan ook zwaar zijn. Durf jij het aan?

Ben je naast je reguliere baan of bezigheden op zoek naar uitdagend werk? Word dan vrijwilliger bij de brandweer. Brandweer Twente zoekt namelijk voor 17 kazernes nieuwe collega’s. ‘Om vanuit de 31 kazernes in Twente 24 uur per dag paraat te staan, zijn we ieder jaar op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons kunnen versterken’, aldus Ron de Wit, plaatsvervangend commandant van Brandweer Twente. Op dit moment zijn ruim 700 vrijwilligers actief bij Brandweer Twente. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks meer dan 5.000 incidenten.

Niet vrijblijvend
Het woord ‘vrijwilliger’ wil overigens niet zeggen dat het vrijblijvend is: als de pieper gaat wordt op de vrijwilliger gerekend. Er is dus wel een opkomstverplichting. Ook zijn er wekelijkse oefenavonden en is het volgen van een vakopleiding verplicht. Voor zowel oefen- als uitrukuren wordt een vergoeding ontvangen. Daarnaast ontvangt een vrijwilliger een vaste (jaar)vergoeding.

Als vrijwilliger bij de brandweer doe je precies hetzelfde werk als je beroeps collega. Je kunt op ieder moment worden opgeroepen voor een uitruk. Omdat dit ook overdag kan voorkomen, is het belangrijk dat je eventuele werkgever akkoord is met het uitrukken als vrijwilliger bij de brandweer.

Solliciteren?
Solliciteren kan tot maandag 20 september via het sollicitatieformulier op de website van Brandweer Twente. Hier staat ook voor welke 17 kazernes de brandweer mensen zoeken, wat de voorwaarden zijn om te solliciteren, meer informatie over onze organisatie, veel gestelde vragen en de vacaturetekst. Durf jij het aan?

Klik hier voor uitgebreide informatie over de campagne.

(bron: Brandweer Twente)