Brandweer Twente rukt 90 keer uit tijdens jaarwisseling

Twente – De jaarwisseling verliep voor Brandweer Twente vergelijkbaar met voorgaande jaren. De brandweer is in totaal 90 keer gealarmeerd. In de meeste gevallen ging het om kleine incidenten zoals container- en afvalbrandjes. Er is geen sprake geweest van agressie en geweld tegen brandweermedewerkers.

Het aantal incidenten was vergelijkbaar met vorig jaar toen de brandweer 83 keer uit moest rukken. De concentratie van de uitrukken lag vooral in de drie grotere steden zoals Enschede, Hengelo en Almelo. Hierbij ging het voornamelijk om afval- en containerbrandjes. De overige gemeenten in Twente hadden een geringer aantal meldingen.

Oudejaarsdag
Brandweer Twente is op oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes in totaal 50 keer gealarmeerd voor een incident. Dat is vergelijkbaar met de vorige jaarwisseling toen de brandweer 51 keer werd gealarmeerd op oudejaarsdag.

Nieuwjaarsnacht
Na middernacht tot 06.00 uur in de ochtend moest de brandweer 40 keer in actie komen. Dat is meer dan vorig jaar toen de brandweer 23 keer moest uitrukken. Vooral in de vroege ochtend van het nieuwe jaar was het drukker.

Bijzonderheden
Aan de Oldenzaalsestraat in Enschede heeft aan het begin van de avond op oudejaarsdag een schoorsteenbrand gewoed. Twee blusvoertuigen uit Enschede hebben deze brand besteden. Verder heeft aan de Paradijsstraat in Almelo een uitslaande brand in een autobedrijf gewoed, dit was aan het eind van de avond. Ook hier heeft de brandweer twee blusvoertuigen voor ingezet. Bij beide incidenten zijn geen gewonden gevallen. Ook de oorzaak van beide incidenten is niet bekend.