Brandweer Twente rukt 55 keer uit op Bevrijdingsdag i.v.m stormschade

Twente – Noodweer heeft op 5 mei voor flinke overlast in Twente gezorgd. Brandweer Twente moest in twee uur tijd ongeveer 55 keer in actie komen.

De meeste incidenten vonden plaats in Noord-West Twente. Brandweer Twente verwacht nog enkele uren bezig te zijn met de afhandeling van de meldingen. Bij de brandweer zijn geen gevallen van persoonlijke ongevallen bekend.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de brandweer de eerste meldingen van stormschade binnen uit de omgeving van de gemeente Almelo, Hellendoorn en Tubbergen, maar ook enkele meldingen uit Twenterand. Bij de meeste incidenten ging het om omgewaaide bomen over de weg. In enkele gevallen kwamen er meldingen binnen van een boom op een woonhuis en afgewaaide en loslatende dakplaten.

De brandweer heeft in sommige gevallen samengewerkt met de gemeenten om de bomen te verwijderen, waardoor het verkeer weer doorgang kon vinden.

Brandweer Twente verwacht nog tot in de loop van de avond bezig te zijn met de afrondingen van alle stormschademeldingen. Bij de brandweer zijn geen gevallen van persoonlijke ongevallen bekend.

(Bron: brandweer Twente)