Brand in café Hengelo, rookmelder voorkomt erger

Hengelo, In een kantoorgedeelte van het café Peca aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo heeft op zaterdagmorgen 25 januari korte tijd brand gewoed. De bewoonster werd gealarmeerd door de rookmelder, waardoor erger voorkomen is. De brand kon snel geblust worden, maar heeft op de bovenverdieping veel rookschade veroorzaakt.

Vanmorgen om 11.08 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in café Peca aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Omdat niet duidelijk was of er zich nog mensen binnen bevonden, is opgeschaald naar middelbrand. Dit betekent dat de brandweer met twee blusvoertuigen is uitgerukt. Bij aankomst van de brandweer bleek iedereen al buiten te zijn. De bewoonster wist te melden dat er brand was in het kantoor op de bovenverdieping. De brandweer kon de brand snel blussen, maar er is wel veel rookschade op de bovenverdieping.

Rookmelder
De bewoonster was beneden en werd door een rookmelder gealarmeerd. Hierop is zij naar boven gegaan en heeft haar man die boven was naar buiten gestuurd. De vrouw heeft met behulp van een klein blusmiddel nog een bluspoging ondernomen. Door het afgaan van de rookmelder en het dus tijdig ontdekken van de brand en het kordate optreden van de vrouw, is erger voorkomen. Beide bewoners hebben rook ingeademd en zijn ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De brand heeft gewoed in het kantoorgedeelte op de eerste verdieping. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend. Team Brandonderzoek van Brandweer Twente doet hier onderzoek naar.

(bron: Brandweer Twente)
(foto en video: 112Oldenzaal.nl)

LEES OOK: