30 brandweermensen ingezet bij grote brand in schuur Lossersestraat De Lutte

De Lutte, In De Lutte is aan de Lossersestraat eerder deze avond (donderdag 24 januari) een schuur achter een woning volledig uitgebrand. Een houtkachel in de schuur is vermoedelijk de oorzaak van de brand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Vanavond om 21.06 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een schuur achter een woning aan de Lossersestraat in De Lutte. Toen de brandweer bij de brand aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Om overslag naar het woonhuis te voorkomen, heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. Dit betekent dat er drie blusvoertuigen zijn ingezet om de brand te bestrijden. Na drie kwartier was de brand onder controle en kon het sein brandmeester gegeven worden. De brandweer is nog wel enkele uren bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

Bij de brand kwam het eerste half uur veel rook vrij, deze rook trok richting De Lutte. De brandweer heeft metingen verricht en geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen waargenomen. De rook zorgde wel voor wat stankoverlast.

De eigenaar van de schuur heeft de brand zelf ontdekt. Hij heeft nog een bluspoging ondernomen, maar kon de brand niet uit krijgen. De eigenaar heeft nog wel twee auto’s uit de schuur kunnen halen. De brand heeft aanzienlijke schade aangericht.

De vermoedelijke oorzaak van de brand is een houtkachel die zich in de schuur bevond. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Ongeveer 30 brandweermensen uit De Lutte, Losser, Oldenzaal en Weerselo zijn bezig geweest met het bestrijden van de brand.

(bron: Brandweer Twente)
(foto’s: 112oldenzaal.nl)
(video: Pascal Vlutters | www.PVSfotografie.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *