UPDATE: Automobiliste vliegt uit de bocht en crasht tegen boom Essenlaan Oldenzaal

Oldenzaal – Een automobiliste is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Essenlaan in Oldenzaal uit de bocht gevlogen en tegen een boom tot stilstand gekomen.

De hulpdiensten kregen tegen 02:35 uur een melding van de eenzijdige aanrijding. De vrouw is door onbekende oorzaak uit de bocht gevlogen, tegen een boom en een lantaarnpaal gereden en vervolgens tegen een boom tot stilstand gekomen.

Buurtbewoners, welke wakker werden van een “enorme knal” hebben verklaard dat de vrouw zelfstandig uit de auto is gekomen.

De automobiliste heeft volgens getuigen aangegeven dat het haar eigen schuld is omdat ze met drank achter het stuur zat.

De vrouw is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis; haar verwondingen zijn niet bekend. Agenten zijn tevens naar het ziekenhuis gereden voor verder onderzoek.

Gezien de schade aan de auto, een BMW, is er harder gereden dan de toegestane snelheid van 50km/uur die daar geldt. Verder onderzoek door de politie moet uitwijzen wat haar snelheid was. Onderdelen van het voertuig lagen over een afstand van ruim 50 meter verspreid.

Een bergingsbedrijf is met meerdere voertuigen ter plaatse geweest om de auto te bergen en de onderdelen op te ruimen.

(foto: Dennis Nengerman | News United)