Automobilist (19) met 200 km/u door Oldenzaal, Marechaussee zoekt automobilisten

Oldenzaal – De Koninklijke Marechaussee is op zoek naar automobilisten die op zondagavond 29 november tussen 19.45 en 20.00 uur op de N734 reden ter hoogte van de bocht, die kruist met de burgemeester Wallerstraat (Oldenzaal). Zij hebben mogelijk moeten uitwijken voor een grijze BMW M5 met Duits kenteken. Hierbij haalde het voertuig snelheden van 200 kilometer per uur.

Marechaussees wilden het Duitse voertuig staande houden tijdens een controle in Losser. Hierop ging de bestuurder er vandoor en zette de Marechaussee de achtervolging in. Naast gevaarlijk rijgedrag negeerde de bestuurder meerdere stoptekens en reed door rood. Op de N734 kwam het tot een bijna aanrijding met tegenliggers door een inhaalmanoeuvre.

De Marechaussee vraagt in het bijzonder de bestuurder die voor de grijze BMW moest uitwijken op bovengenoemde locatie, zich te melden voor een verklaring. Moest u uitwijken of heeft u dashcam-/camerabeelden? Bel dan 0800-1814.

De verdachte, een 19-jarige man uit Hengelo, is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.