Asbest aangetroffen tijdens sloop basisschool De Linde aan Hunenveldlaan

Oldenzaal – Tijdens sloopwerkzaamheden aan basisschool De Linde aan de Hunenveldlaan is asbest aangetroffen in plaatjes tussen de balklagen, nadat deze verwijderd waren. Deze plaatjes zijn toegepast als stelplaatjes.

Bij het vooronderzoek dat heeft plaatsgevonden, had dit niet aan het licht kunnen komen. Deskundigen van het bureau Lycens zijn meteen ingeschakeld om nader onderzoek te doen en het materiaal te (laten) onderzoeken. Er zijn vaste hele plaatjes aangetroffen, dus er bestaat geen gevaar voor de volksgezondheid. De sloop wordt nu voortgezet onder het treffen van speciale maatregelen, zoals de procedure voorschrijft, waarbij er voortdurend een specialist op het werk aanwezig is.

Om het sloopproject als geheel staan bouwhekken en het is afgeschermd voor de omgeving. Waar asbest zichtbaar is, is asbestlint aangebracht. Door het asbest lopen de werkzaamheden 1 à 2 weken vertraging op. Dat betekent dat de sloopwerkzaamheden naar verwachting begin november zijn afgerond. De vrijkomende grond gaat naar het grondbedrijf van de gemeente Oldenzaal.

(bron: Gemeente Oldenzaal)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!