Administratie in beslag genomen bij Oldenzaals bedrijf vanwege vleesfraude

Oldenzaal – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA heeft de administratie in beslag genomen van een bedrijf uit Oldenzaal. Dat heeft de NVWA gedaan op verzoek van de Duitse autoriteiten die onderzoek doen naar fraude met bedorven kippenvlees.

Een bedrijf in Gildehaus wordt ervan verdacht afgekeurd kippenvlees uit Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk te hebben gebruikt in vlees voor consumptie. De Duitse autoriteiten namen in juni en oktober proeven.
Daaruit bleek dat vier van de vijf monsters bestonden uit vlees dat niet voor mensen was bedoeld. Daarop is het Openbaar Ministerie in Duitsland een strafrechtelijk onderzoek gestart.
Het Duitse bedrijf is een productievestiging van een bedrijf uit Oldenzaal. Om de administratie te kunnen inzien is de NVWA om hulp gevraagd. Die heeft de administratie voor onderzoek overgedragen, de bevindingen van dat onderzoek zijn nog niet bekend.

De NVWA wordt pas weer ingeschakeld als blijkt dat de producten met bedorven vlees naar Nederland zijn geëxporteerd. Dan worden ze getraceerd en volgen maatregelen. Dat is volgens de NVWA nog niet aan de orde.

(bron: RTV-Oost)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *