Bulgaren aangehouden na wilde achtervolging op A1 voor diefstal tijdens ‘goudtransactie’

Hengelo (O) – De politie heeft maandagmiddag 11 november op Duits grondgebied vier Bulgaren aangehouden die kort daarvoor tijdens een ‘goudtransactie’ in Hengelo sieraden van een oudere vrouw hadden gestolen. Het kwartet is ingesloten voor verder onderzoek.

‘Goud’ te koop
De politie kreeg omstreeks 15.00 uur een melding dat een vrouw op de Oldenzaalsestraat door enkele buitenlandse mensen was aangesproken. Men wilde haar goud aanbieden en druk gebarend wisten zij de Hengelose af te leiden. Toen de mensen in auto stapten miste de vrouw haar eigen sieraden.

Achtervolging
De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en kort nadien kreeg men de vermoedelijke auto van de betrokken in beeld. Agenten van het Grensoverschrijdende Politie Team zetten een achtervolging in en Duitse agenten haakten hierbij in Duitsland aan.

Aanhouding
Op Duits grondgebied vlakbij de Lutte kon men de auto laten stoppen en werden de inzittenden, twee mannen en twee vrouwen, aangehouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

(bron: politie)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *