50-jarige fietser uit Denekamp gewond bij aanrijding in Enschede, automobilist uit Bad Bentheim aangehouden

Enschede – Maandagmorgen 18 augustus raakte een 50-jarige inwoner van Denekamp gewond bij een ongeval op de Horstlindelaan in Enschede.

Maandagmorgen reedde 50-jarige man uit Denekamp met zijn fiets over de Weerseloseweg in de richting van Enschede. Bij de kruising met de Horstlindelaan wilde hij rechts afslaan. Vanuit de Vanekerstraat kwam een 62-jarige automobilist uit Bad Bentheim met zijn auto rijden. Hij stak de Deurningerstraat over om zijn weg over de Horstlindelaan te vervolgen. De 50-jarige fietser en de 62-jarige automobilist reden dus gelijktijdig de Horstlindelaan in. Er ontstond tussen hen een conflict, omdat de automobilist van mening was dat de fietser zijn bocht te ruim had genomen, waardoor hij deels op de rijbaan terecht kwam waar de automobilist reed. Een getuige die achter de twee weggebruikers fietste, zag dat de automobilist naar rechts stuurde, waardoor de fietser werd afgesneden en ten val kwam. Hierbij raakte de fietser gewond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De fietser zal te zijner tijd ook worden gehoord.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien van het voorval, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

(bron: politie)