23-jarige man uit Oldenzaal aangehouden voor mishandeling agent

Zutphen – Gisteravond omstreeks 18.30 uur, kreeg de politie neen melding dat er een groep jeugd, voorbijgangers zou lasten vallen op de Polsbroekpassage in Zutphen.
Toen zij ter plaatste kwamen troffen agenten ongeveer 5 jongeren die, zichtbaar onder invloed van alcohol, overlast veroorzaakten.
Een 23 jarige man uit Oldenzaal, die deel uitmaakte van het groepje, weigerde zich desgevraagd te legitimeren.

Toen hij hiervoor werd aangehouden, ging hij volledig door het lint. De man, naast dronken waarschijnlijk ook onder invloed van andere middelen, kon met moeite onder controle worden gebracht. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en mishandelde hierbij een agent. Eenmaal in de dienstauto geplaatst, beledigde en bedreigde hij een andere agent. Ook probeerde hij deze agent een kopstoot te geven.

Onderweg naar het cellencomplex vernielde de man de dienstauto door expres de binnenkant te bespugen/zijn neus te legen. De dienstauto wordt vandaag door een gespecialiseerd bedrijf schoongemaakt.
De man wordt vandaag verhoord over de diverse strafbare feiten die hij heeft gepleegd.

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!