2000 biggen omgekomen bij zeer grote brand in Ootmarsum

Ootmarsum- Op vrijdag 3 juli heeft een grote brand gewoed in een veeschuur aan de Ottershagenweg in Oud Ootmarsum, gemeente Dinkelland.

Door de brand hebben tweeduizend biggen het niet overleefd. De brandweer heeft ingezet om naastgelegen schuren te behouden. Dat is gelukt. De schuur is door de brand geheel verwoest. Er was geen sprake van asbest. De vermoedelijke oorzaak van de brand is blikseminslag.Rond half 2 werd de brandweer gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Ottershagenweg in Ootmarsum. Bij de melding werd aangegeven dat de vlammen al uit het dak sloegen. De brandweer heeft daarom op voorhand opgeschaald naar zeer grote brand. In de schuur waren tweeduizend biggen aanwezig. Deze biggen hebben de brand niet overleefd. De schuur is door de brand geheel verwoest.

De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand oversloeg naar naastgelegen schuren waarin zich koeien en schapen bevonden. Er is geen asbest vrijgekomen bij deze brand. De schuur was pas drie jaar oud. Omstreeks 3.00 uur was de brand onder controle. De vermoedelijke oorzaak van de brand is blikseminslag. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Brandweer Twente heeft vier tankautospuiten ingezet van de kazernes Ootmarsum, Denekamp en Tubbergen samen met enkele ondersteunende voertuigen. Het gaat hierbij om ongeveer 40 brandweermensen. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

(Bron: brandweer)