15-jarige jongen uit Oldenzaal op school betrapt met nitraatbommen, 49-jarige Denekamper bekeurd voor illegale handel in vuurwerk

Denekamp – De politie heeft maandag 10 november illegaal vuurwerk gevonden bij een 49-jarige man uit Denekamp. De zaak kwam aan het rollen toen een 15-jarige jongen uit Oldenzaal op school met nitraatbommen was betrapt.
De jongen bleek het vuurwerk gekocht te hebben van een 16-jarige jongen uit Denekamp. Dankzij voortvarend onderzoek van agenten kon de bron achterhaald worden.

De 16-jarige jongen bleek het vuurwerk namelijk ook weer gekocht te hebben, van een eveneens 16-jarige plaatsgenoot. Die ontkende dat hij illegaal vuurwerk had. Toen zijn vader even later thuiskwam, bleek er toch vuurwerk te zijn. In een koelkast lagen ruim 1000 nitraatbommen opgeslagen. De 49-jarige Denekamper bekende dat hij het illegale vuurwerk had gekocht om het door te verkopen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gevaarlijk voor omgeving
De politie wijst mensen erop dat het handelen in illegaal vuurwerk strafbaar is. Niet alleen het vervoeren, maar ook het opslaan van vuurwerk is gevaarlijk voor de omgeving. Daarnaast is het afsteken van illegaal vuurwerk ook gevaarlijk, omdat het niet getest of gekeurd is. De politie besteedt daarom in de laatste maanden van het jaar extra aandacht aan vuurwerkoverlast en vuurwerkcriminaliteit. Bij verdachten die in vuurwerk handelen, stelt de politie een onderzoek in. Meer informatie over (illegaal) vuurwerk kunt u lezen op onze speciale pagina vuurwerk.
Meld verdachte zaken

Omdat illegaal vuurwerk veel risico’s met zich meebrengt roept de politie mensen op om alert te zijn nu er weer actiever vuurwerk wordt verhandeld. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

(bron: politie)