Vierde testlocatie in Oldenzaal

Oldenzaal – GGD Twente opent een vierde locatie voor het testen van inwoners met klachten passend bij COVID-19. De testlocatie aan de Waterwinweg 8 in Oldenzaal is vanaf dinsdag 13 oktober operationeel. Met deze vierde testlocatie kan GGD Twente de testcapaciteit verder opschalen en is er een nog betere spreiding van testlocaties in Twente. Een afspraak maken voor een test kan dagelijks via www.coronatest.nl en het landelijk afsprakennummer 0800 1202.

Testcapaciteit
GGD Twente mag op basis van de landelijke laboratoriumcapaciteit nu 1250 testen per dag uitvoeren. Met de vierde testlocatie kan hier gespreid over Twente invulling aan gegeven worden. Tevens kan op deze locatie verder opgeschaald worden. Dit past in het opschalingsplan.

Testlocaties
GGD Twente heeft vanaf 13 oktober vier testlocaties. Tot die tijd kunnen inwoners getest worden in Goor aan de Kooimaten 2, in Enschede aan de Jaargetijdenweg 13 en aan de Edisonstraat 6 in Almelo. Voor alle testlocaties geldt het drive-in principe. Met de auto rijdt u door de drive-in en wordt u getest zonder uit te hoeven stappen. De teststraat kan ook lopend of met de fiets bezocht worden.

Waarom testen?
Sinds juni is het voor inwoners van Twente met klachten mogelijk zich te laten testen op het virus. De test is om te kijken of u nú besmet bent. De test toont aan of u het coronavirus op dat moment hebt. Daarom heeft het alleen zin om te testen als u klachten hebt. De test geeft niet aan of u in het verleden het coronavirus hebt gehad.

Hoe aanmelden?
Inwoners met symptomen van corona (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) kunnen via www.coronatest.nl met hun DigiD en het landelijk afsprakennummer 0800 1202 een afspraak maken voor een test op een van de testlocaties. Bellen kan dagelijks van 08.00 uur tot 20.00 uur. De uitslag kan online ingezien geworden, ook als u de afspraak niet online gemaakt hebt. Als u belt voor een afspraak is het goed u uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand te hebben. Deze vindt u onder andere op uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!