Oldenzalers besmet met het coronavirus

13 maart 2020
Burgemeester Patrick Welman:

“Helaas moet ik u melden dat we de eerste bevestiging van een besmetting met het coronavirus in Oldenzaal hebben gekregen. Het gaat om onze wethouder Evelien Zinkweg en haar man. We hebben alle respect voor de zorgvuldige manier waarop zij met de situatie zijn omgegaan bij de eerste uitingen van klachten, na een vakantie in Oostenrijk. Ze hebben hun verantwoordelijkheid genomen en zijn vanaf dat moment terughoudend geweest in sociaal contact. Sinds dinsdag verblijven zij, op aanraden van de huisarts en de GDD, in thuisisolatie. Uiteindelijk is op donderdagmiddag een test uitgevoerd, waarvan vandaag de uitslag kwam.

De besmetting is natuurlijk erg vervelend voor Evelien en het gezin. Uiteraard hebben we volop telefonisch contact gehad en ik heb haar en haar man namens alle collega’s beterschap gewenst.

Ik ga er vanuit dat de inwoners van Oldenzaal en de media Evelien, haar man en de kinderen rust gunnen en hun privacy verder respecteren.

Binnen onze organisatie hebben we donderdag en vrijdag diverse preventieve maatregelen getroffen. Maatregelen die verder gaan dan de landelijke richtlijnen, vanuit zorg richting onze medewerkers en de mensen waarmee zij contact hebben. Dit hadden we los van deze besmetting ook gedaan. Medewerkers vermijden zoveel mogelijk persoonlijk contact en werken thuis waar dat mogelijk is. Ook bijeenkomsten die niet noodzakelijk zijn, zijn afgelast. De locaties blijven gewoon geopend en de hoogst noodzakelijke werkzaamheden gaan door.

We zien dat in Oldenzaal organisaties de handschoen daadkrachtig oppakken als het gaat om de landelijke maatregelen die zijn ingevoerd. Namens het gemeentebestuur wil ik u daar hartelijk voor danken en onze waardering daarvoor uitspreken. Door adequaat handelen – ons te houden aan de richtlijnen – en ons nuchtere verstand te gebruiken kunnen we de verspreiding van het virus hopelijk inperken. Dank voor jullie medewerking.”

(Bron: Gemeente Oldenzaal)

Het laatste 112-nieuws uit Oldenzaal rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Oldenzaal!  Volg ons ook op Facebook!