VIDEO: “Politie Oldenzaal laat telefoondief lopen”

Oldenzaal/Tubbergen – De politie in Oldenzaal heeft een dief van een mobiele telefoon van een tiener uit Tubbergen laten lopen, dat zegt de vader van de jongen tegen RTV-Oost.

Hoewel de gedupeerde jongen van 14 jaar via internet had achterhaald wie z’n mobiele telefoon bezit, heeft de politie de zaak gesloten. De vader van de gedupeerde tiener snapt er niets van. Meerdere keren is hij met z’n zoon op het politiebureau geweest. Ook de gegevens van de dief die in beeld is gekomen, omdat foto’s van de nieuwe bezitter van de telefoon via Dropbox bij de gedupeerde tiener terecht zijn gekomen. Dropbox is een service waarmee je bestanden kunt synchroniseren.

Kritiek op passieve houding politie
Op de foto’s staat diegene die de telefoon nu in het bezit heeft. De tiener wist de identiteitsgegevens te achterhalen en gaf zodoende door aan de politie dat deze in Oldenzaal woont. De politie heeft de gedupeerde tiener laten weten dat deze zaak geen prioriteit heeft en dat een nieuwe mobiele telefoon toch wel door de verzekering wordt vergoed.

De vader van de gedupeerde jongen uit Tubbergen heeft geen goed woord over voor de passieve houding van de politie. De politie kon vanmiddag geen toelichting geven.

(bron en video: RTV-Oost)