Aanhouding met verzet

Hengelo – Vannacht reden agenten van Politie Oldenzaal over de Oldenzaalsestraat in Hengelo toen ze bij een tankstation een voertuig zagen staan. Naast het voertuig stond een man met een ontbloot bovenlichaam, wat gezien de buitentemperatuur niet heel logisch was. De agenten besloten de bestuurder te controleren en hierop ontstond al snel het vermoeden dat de man onder invloed van drugs was.

De verdachte werkte niet mee aan de controle, hij bleef ondanks waarschuwingen om op 1,5 meter afstand te blijven steeds veel te dicht bij de agenten komen en kon geen identiteitsbewijs laten zien. Hierop besloot de politie hem aan te houden. Op het moment dat ze de verdachte vastpakten, begon hij zich hevig te verzetten. Door pepperspray te gebruiken, kon hij uiteindelijk geboeid worden.

Maar ook toen hield het verzet niet op en probeerde hij verschillende keren naar de agenten te spugen.

Met hulp van extra politiemensen die ter plaatse waren gekomen, is hij in de dienstauto gezet en overgebracht naar het Arrestantencomplex in Borne. Daar zal de zaak verder onderzocht worden.

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.
WhatsApp Tip ons!