Duitsland verbiedt samenscholing van meer dan twee personen, boetes tot 25.000 euro

Duitsland – Duitsland heeft zondag verboden om op straat bij elkaar te komen in groepen van drie of meer mensen, meldt bondskanselier Angela Merkel vanavond tijdens een persconferentie. Duitsland wil op die manier de verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Volgens Duitse media zijn zowel federale als lokale overheden het eens over de noodzaak van zo’n contactverbod. De nieuwe maatregel zal in ieder geval de komende twee weken gelden.

Er geldt een uitzondering voor families en andere huishoudens. Ook mogen mensen in grotere groepen werken om de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, zegt Merkel. Wie zich niet aan het contactverbod houdt riskeert een boete die kan oplopen tot 25.000 euro, melden Duitse media.

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.
WhatsApp Tip ons!