Foto: Moeder en dochter meegenomen naar het politiebureau na rijden onder invloed van alcohol in Oldenzaal

Oldenzaal – Zaterdagochtend omstreeks 04.50 uur zagen agenten in Oldenzaal een auto rijden waarvan de eigenaar, volgens het politiesysteem, al twee jaar was overleden.

Tijdens de controle reed de auto net de McDrive in. De bestuurster werd hierop aangesproken en gaf aan dat de auto van een vriend was. Tijdens dit gesprek kregen de agenten het vermoeden dat zij onder invloed was van alcohol. Toen ze dit wilden controleerden met een ademtest saboteerde zij meerdere malen de test. De vrouw werd gewezen op de consequenties van het niet meewerken, waarna agenten toch een resultaat kregen: “fail”. Dit is een indicatie dat ze te veel had gedronken.

De 35-jarige vrouw uit Ootmarsum moest mee naar het bureau, maar dit zou op haar manier gebeuren. Ze wilde ook zelf nog haar auto wegzetten. Toen ze wilde instappen heeft de politie haar helaas met gepast geweld moeten aanhouden.

Haar minderjarige dochter was het er ook niet mee eens en gooide een milkshake tegen een van de agenten. Ook de andere bestelde etenswaren vlogen door de McDrive.

Beide vrouwen zijn meegenomen naar het bureau. De bestuurster blies uiteindelijk 675 UG/L en moest haar rijbewijs inleveren. Het Openbaar Ministerie roept haar op voor een zitting bij de officier van justitie.

De dochter kreeg een proces-verbaal voor baldadigheid en wordt naar Halt verwezen.

(Bron: politie)

Tips? Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-24684900 | Ook voor het sturen van foto’s en video’s.
Tip ons!