UPDATE: Gevonden brief leidt tot grote politieactie bij station in Oldenzaal

Oldenzaal – De politie heeft donderdagmiddag 28 december onderzoek gedaan in een internationale trein. De trein was stilgezet nabij station Oldenzaal na een gevonden brief. De trein is inmiddels helemaal onderzocht en de situatie is veilig verklaard.

De politie ontving aan het einde van de ochtend informatie over een gevonden brief op het NS-station in Amsterdam. Uit de brief kon worden afgeleid dat er mogelijk sprake was van een gevaarlijke situatie in de internationale trein die vanuit Amsterdam onderweg was naar Duitsland. De politie nam het zekere voor het onzekere en is direct met een onderzoek begonnen.

Evacuatie

85 reizigers zijn geëvacueerd en opgevangen in een nabijgelegen ziekenhuis. De omgeving van het station werd afgezet. De trein is volledig onderzocht maar er bleek geen sprake van een gevaarlijke situatie. De reizigers konden hun reis met bussen vervolgen.

Rechercheonderzoek

De exacte aanleiding wordt momenteel onderzocht. De politie is inmiddels een rechercheonderzoek gestart. De politie begrijpt dat er veel vragen zijn over de aanleiding. Die vragen heeft de politie ook en vormen een belangrijk onderdeel van het rechercheonderzoek.